Szeretettel köszöntelek a ÖNSEGÍTŐK és TEHETŐSEK közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖNSEGÍTŐK és TEHETŐSEK közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÖNSEGÍTŐK és TEHETŐSEK közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖNSEGÍTŐK és TEHETŐSEK közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÖNSEGÍTŐK és TEHETŐSEK közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖNSEGÍTŐK és TEHETŐSEK közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ÖNSEGÍTŐK és TEHETŐSEK közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ÖNSEGÍTŐK és TEHETŐSEK közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Lídia Borház kézműves termékei. Fotó: Krisztina Bordács - We Love Balaton
A BALATONFÜREDI BIOBALATON EGY HELYEN EGYESÍTI A KÉZMŰVESSÖRÖZŐK /BORBÁROK LEGJOBB FŐZETEIT, A PAPÍRPOHARAS LEVESEZŐKKÍSÉRLETEZŐ, KÜLÖNLEGES KONYHÁJÁT ÉS A LEGJOBB BUDAPESTI DELIKÁTESZEK KÍNÁLATÁT. DE EZ CSAK A FELSZÍN: A BIOBALATON KAPOCS A TERMELŐ ÉS A VÁSÁRLÓ KÖZÖTT, KÖZÖSSÉGI TÉR, AHOL AZ ELŐBBI CSOPORT NEMCSAK KIVONULHAT A TERMÉKEIVEL, DE ESZMÉT, HÍREKET ÉS PRAKTIKÁKAT IS CSERÉLHET, UTÓBBI CSOPORT PEDIG BIZTOS LEHET BENNE, HOGY A KOSARÁT CSAK A FRISS ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK, FŰSZEREK SÚLYA HÚZZA LE, NEM AZ ADALÉKANYAGOKÉ VAGY A VEGYSZEREKÉ.
A lekvár: isteni! Fotó: Biobalaton
Járosi Tamás, a "Fekete Bárányos" üzletemberből lett biogazda és a Biobalaton zászlóvivője remekül választott helyet: a placc ugyan sok tekintetben még kezdeti stádiumban van – az épületek egy része üresen áll, a másik részére pedig ráférne egy festés –, de így isvendégmarasztaló, jól esik üldögélni a padokon, kezünkben egy búzasörrel, a jótékony vitorlavászon-ponyvák alatt, ráadásul az egész tér elég kicsi ahhoz, hogy kényelmesen mindent lássunk.
Ezt érzi a vendég, szerencsére, tulajdonosi oldalról persze más a helyzet: a Biobalaton első éves, friss vállalkozás, és bár már pár hét után sok a visszajáró vendég, vinni kell a hírét messzire. Legalábbis Balatonfüredig, mert a placc eléggé a városhatáron van, útban Tihany felé, arra meg tényleg csak biciklivel vagy kocsival jár az ember. Kocsival is a szervizútra kell lekanyarodni a körforgalomnál a Kemping felé: szóval a nyugalom megvan, csak hét közben még kevés a betévedő.
Hétvégén viszont annál inkább. A jó piac híre messzire megy, itt meg egy helyen van a vasárnapi ebédhez való nyersanyag és a szombati ebéd.
A zöldségkínálat szezonális, vásárlás közben megpihenhetünk a napozóágyakon, így máris könnyebb a kosár.
A konyha alapanyagai különböző biogazdaságokból
kerülnek ki, és a hidegtáltól az ínyenceknek feladott fogásokig mindenki talál a villájára valót – ha pedig a különleges chutney-k, sörmustárok, kolbászokvagy ecetek (a kedvencünk az eperecet volt) elnyerik a tetszésünket, ott helyben meg is vásárolhatjuk őket.
A Malackrumpli Bisztró az egyik legjobb az egészben, mert gondol azokra is, akik kissé olcsóbban ennének. A poharas levesek gond nélkül felveszik a versenyt fővárosi társaikkal, és egy-két szezonális fogást is kínálnak melléjük. Külön öröm, hogy a "nagytestvér levesezők" kísérletező konyháját viszik tovább, így érdemes kipróbálni mondjuk amangold levest gomolya betéttel, vagy a palócos krumplilevest paprikás kolbásszal.
Fókuszban a szezonális kínálat. Fotó: We Love Balaton
A kézműves söröző és borozó átlag háromféle különleges sört (többek között szilvasört és saját búzasört) kínál, és a balatoni borvidék legjobb borait is megtalálni. A személyzet kedves és közvetlen, leül, beszélget velünk, ajánl, de azért egyik lába az asztalunknál, a másik a konyhában.
BIOBALATON ÖKO- ÉS KÉZMŰVES PIAC
Cím: 8275 Balatonfüred,
Széchenyi utca 28. (kemping mellett)
Telefon: 0620/4040041
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!